Nog vragen over windwijzers? Hier vind je gegarandeerd het antwoord! 

Wat zijn de voordelen van een Diamant-design windwijzer

Diamant-design windwijzers zijn van erg hoogstaande kwaliteit, en tonen zich hierdoor ook onderhoudsvrij. Door het hoge kwaliteitsniveau kunnen wij je hiervoor maar liefst 10 jaar garantie bieden. 
 
Alle Diamant-design windwijzers zijn: 
– optimaal uitgebalanceerd 
– vervaardigd uit hoogwaardig RVS 
– voorzien van een oliehoudende bronzen lagering. 
 
Elke Diamant-design windwijzer hebben we optimaal uitgebalanceerd, waardoor je deze optimaal zal reageren. Door de oliehoudende lagering garanderen we je bovendien dat de windwijzer steeds soepel en geluidsloos zal blijven draaien, zelfs na verscheidene jaren! 

Geheel volgens eigen specificatie gemaakt?

Door middel van de beste gereedschappen en machines in onze werkplek slagen we er in de hoogste kwaliteit van jouw onderhoudsvrije Diamant-design windwijzer te voorzien.
Een windwijzer op maat, volledig uit RVS, is er al vanaf € 225, inclusief BTW. Ook windwijzers uit koper of vergulde varianten behoren tot de mogelijkheden.
Het enige wat jij hoeft te doen, is ons een duidelijke foto of tekening bezorgen van jouw droomontwerp via info@allewindwijzers.nl. We sturen je zo snel mogelijk een offerte.
 

Windwijzer geheel volgens eigen ontwerp en specificatie.

Hoe snel ontstaat bij roodkoper de patina groene kleur?

Windwijzers staan het hele jaar paraat, door weer en wind. Een visueel aantrekkelijk gevolg van de invloed die het weer op koperen windwijzers uitoefent, is het ontstaan van die prachtige patinagroene kleur.
Via onderstaande kleurenkaart zie je de verschillende tinten waar dit oxidatieproces mee gepaard gaat.
 

Wat kan ik doen om de roodkoperen kleur te behouden?

Geef je de voorkeur aan een roodkoperen glanzend oppervlak? Dan kan aan de hand van een vernis op terpentinebasis. Het roodkoper verliest na verloop van tijd de glans die bij het poetsen ontstond, en er ontstaat vervolgens een warme tint. De roodkoperen kleur blijft nadien erg lang behouden. 
 
Indien na verloop van jaren het roodkoper minder mooi is geworden, kan je het oppervlak opnieuw schoonmaken met thinner of afbijt. Na een kleine poetsbeurt en een laagje lak breng je het prachtige roodkoper opnieuw in z’n originele staat.

Kan ik mijn bestelling ook af komen halen?

Gezien we niet over een showroom beschikken en ook geen andere afhaalmogelijkheden in ons magazijn, behoort het ophalen van bestellingen helaas niet tot de mogelijkheden.
Bovendien wordt het deel van de windijzers die door onderaannemers worden geproduceerd ook veelal rechtstreeks van het respectievelijke atelier naar de klant opgestuurd.

Plaatsing en montage van mijn windwijzer?

Windwijzers worden steeds in een verpakking afgeleverd. De montage is kinderspel.
Bij de Deco-design S-M-L modellen hoef je enkel het draaiende deel van deze 3D-design windwijzers even in te vetten bij montage. De Deco-design L
deluxe is dan weer voorzien van een kogellagering en hoeft daarom niet te worden ingevet.
Ook de Diamant-design windwijzers tenslotte zijn uitgerust met een
zelfsmerende lagering, en behoeven om deze reden geen onderhoud.  
Na de montage plaats je de windwijzer bij voorkeur op een zo open mogelijke plek, waar de wind vrij spel heeft op de windwijzer. 

Heeft mijn windwijzer onderhoud nodig?

 

Onderhoud Diamant-design windwijzers: 
Een Diamant-design windwijzer is door z’n hoog kwalitatieve uitvoering in rvs en z’n zelfsmerende lagering onderhoudsvrij. Hierdoor ontvang je maar liefst 10 jaar garantie op de Diamant-design windwijzer. 
 
Onderhoud 3D-design windwijzers: 
Bij 3D-design windwijzers is het raadzaam om het ontwerp na enkele jaren opnieuw te voorzien van wat montagevet. Hierdoor kan je het soepel wenden van de windmolen opnieuw garanderen voor meerdere jaren.  
Ondanks de slijtvaste meerlaagse coating is het bij 3D-design windwijzers mogelijk dat de zwarte delen op de langere termijn opnieuw moeten worden gecoat. Gezien de weervaste eigenschappen van deze coating, raden wij u hiervoor graag het merk Hammerite aan.  
 
Onderhoud Deco-design S-M-L windwijzers: 
Hoewel Deco-design S-M-L windwijzers voorzien zijn van een weervaste zwarte poederlak, heeft het basismateriaal van deze lijn – plaatstaal – de neiging te corroderen onder impuls van weer en wind. Om deze reden wordt het aangeraden om het windijzer ieder jaar opnieuw te inspecteren op roestvorming en daar waar nodig opnieuw te coaten. Gezien de weervaste eigenschappen van deze coating, raden wij u hiervoor graag het merk Hammerite aan. Ook voor de draaiende delen van deze lijn, raden wij aan om ieder jaar opnieuw wat montagevet te voorzien, zodat het windijzer zich vloeiend kan blijven bewegen in de wind. 
 
Onderhoud Deco-design L deluxe windwijzers: 
Hoewel Deco-design L deluxe windwijzers voorzien zijn van een weervaste zwarte poederlak, heeft het basismateriaal van deze lijn – plaatstaal – de neiging te corroderen onder impuls van weer en wind. Om deze reden wordt het aangeraden om het windijzer ieder jaar opnieuw te inspecteren op roestvorming en daar waar nodig opnieuw te coaten. Gezien de weervaste eigenschappen van deze coating, raden wij u hiervoor graag het merk Hammerite aan.  
Gezien de Deco-design L-deluxe familie voorzien is van een kogellagering, is extra smering niet nodig.